top of page

Rugbyfoundationsite Group

Public·180 members

(SPORT!!) Bosnia și Herțegovina vs România în direct online 21 august 2023


27 sept. 2022 — În Giulești, România s-a impus cu scorul de 4-1 în fața Bosniei și Herțegovinei. romania gol Liga Națiunilor Partida dintre România și ...
Clubul feminin Jedinstvo Aida, din Tuzla, a câștigat Campionatele Europene din 1989 de la Florența. Clubul de karate Tuzla-Sinalco a câștigat cele mai multe titluri iugoslave, precum și patru campionate europene și unul mondial. Boxerul de categorie mijlocie Marijan Beneš a câștigat mai multe campionate ale Bosniei și Herțegovinei, campionate iugoslave și Campionatul European. [41] În 1978 a câștigat titlul mondial contra lui Elisha Obed din Bahamas. Un alt boxer de categorie mijlocie, Anton Josipović a câștigat aurul în Los Angeles, 1984. A câștigat și titlul Iugoslaviei în 1982, Campionatul Balcanic în 1983, și Trofeul Belgrad în 1985. Fotbalul este cel mai popular sport în Bosnia și Herțegovina.


[25] Bosniaca, croata și sârba sunt limbi oficiale, dar toate trei sunt standarde reciproc inteligibile ale sârbo-croatei. v • d • m Cele mai mari orașe din Bosnia și HerțegovinaRecensământul din 2013 Loc Numele orașului Unitate administrativă| Pop. Sarajevo Banja Luka 1 Federația Bosniei și Herțegovinei 438.


Cine transmite la TV meciul România - Bosnia și ProSport ProSport 26 sept. 2022 — 26 sept. 2022 Meciul România – Bosnia și Herțegovina va fi transmis la TV de postul Prima Tv, de la ora 21:45. În ultimul meci, România a făcut egal


Alpii Dinarici sunt dispuși în general pe direcția est-vest, și sunt mai înalți spre sud. Cel mai înalt vârf din țară este Maglić, cu o altitudine de 2. 386 m, aflat pe frontiera cu Muntenegru. Printre alte culmi muntoase înalte se numără Kozara, Grmeč, Vlašić, Čvrsnica, Prenj, Romanija, Jahorina, Bjelašnica și Treskavica.


Mulți dintre ei au devenit cunoscuți înainte de independența țării, reprezentând Iugoslavia. Cel mai important eveniment sportiv găzduit pe teritoriul actual al țării a fost Olimpiada de Iarnă din 1984, de la Sarajevo, desfășurată între 7 și 19 februarie. Printre sportivii olimpici autohtoni se numără: Roma, 1960: Tomislav Knez și Velimir Sombolac (fotbal), Tokio, 1964: Mirsad Fazlagić (fotbal), Munchen, 1972: Abaz Arslanagić, Milorad Karalić, Nebojša Popović, Đorđe Lavrinić, Dobrivoje Seleć (handbal) Moscova, 1980: Mirza Delibašić și Ratko Radovanović (baschet) Los Angeles, 1984: Zdravko Rađenović, Zlatan Arnautović (handbal) și Anton Josipović (box).


816. 459Limbi oficialebosniacă, croată și sârbăEtnonimbosniacGuvernareSistem politicrepublică federalăPreședinți1Željko KomšićDenis BećirovićŽeljka CvijanovićPrim-ministruBorjana KrištoLegislativParliamentary Assembly of Bosnia and Herzegovina⁠(d) CapitalaSarajevoIstorieIndependențăEconomiePIB (PPC)2011 - Total31, 366 miliarde USD[1] - Pe cap de locuitor8 063 USD[1]PIB (nominal)2011 - Total18, 294 miliarde USD[1] - Pe cap de locuitor4 702 USD[1]Gini (2007)34, 1[3]IDU (2010)0, 710[2] (ridicat) (locul 68)Monedămarcă convertibilă (Dinar)Coduri și identificatoriCod CIOBIH Cod mobil218 Prefix telefonic387ISO 3166-2BA Domeniu Internet.


El se practică aici din 1903, dar popularitatea sa a crescut semnificativ după Primul Război Mondial. La nivel local, FK Sarajevo (1967 și 1984), Željezničar (1972) au câștigat campionatul iugoslav. În fosta echipă națională a Iugoslaviei au jucat și fotbaliști bosniaci, între care se numără Josip Katalinski, Dušan Bajević, Miroslav Blažević, Ivica Osim, Safet Sušić, Idriz Hošić și Mirsad Fazlagić. Astăzi naționala Bosniei și Herțegovinei are jucători actuali, ca Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, Vedad Ibišević, Emir Spahić, Asmir Begović, Miralem Pjanić, Sejad Salihović și alții. Echipa națională de fotbal a Bosniei și Herțegovinei nu s-a calificat la niciun campionat mondial sau european, dar a jucat de două ori baraj de calificare. Echipele naționale bosniace la sporturi de echipă au avut mari dificultăți în a selecționa cei mai buni jucători.


Neretva este principalul râu al Herțegovinei și singurul care curge spre sud, către Marea Adriatică. Fitogeografic, Bosnia și Herțegovina aparține regatului Boreal, fiind împărțit între provincia iliră a regiunii circumboreale și provincia adriatică a regiunii Mediteraneene. Conform WWF, teritoriul Bosniei și Herțegovinei poate fi împărțit în trei ecoregiuni: pădurile de amestec panonice, pădurile de amestec din Munții Dinarici și pădurile de foioase ilire. Demografie[modificare | modificare sursă] Cele trei popoare constituente ale statului Bosnia și Herțegovina în 2013: în violet Sârbii, în verde Bosniacii, în portocaliu Croații O moschee, o biserică ortodoxă și una romano-catolică în Bosanska Krupa Religia în Bosnia și Herțegovina religie procent Musulmani 45% Ortodocși sârbi 36% Catolici 15% Protestanți 1% Alții 3% Bosnia și Herțegovina este locuită de trei popoare constituente: bosniaci, sârbi și croați.


Revista National Geographic a denumit Bosnia și Herțegovina „cea mai bună destinație pentru aventuri și mountain biking în 2012”. [40] Alpii Dinarici bosniaci sunt căutați și pentru drumeție și alpinism, având atât climat mediteranean, cât și alpin. Raftingul este un sport foarte popular, fiind practicat pe trei râuri, inclusiv pe cele mai adânci chei din Europa, cheile râului Tara. [36] Cultura[modificare | modificare sursă] Literatura[modificare | modificare sursă] Între scriitorii originari din Bosnia și Herțegovina se numără un laureat al Premiului Nobel, Ivo Andrić, precum și poeți ca Antun Branko Šimić, Aleksa Šantić, Jovan Dučić și Mak Dizdar, autori ca Meša Selimović, Semezdin Mehmedinović, Miljenko Jergović, Isak Samokovlija, Safvet beg Bašagić, Abdulah Sidran, Petar Kočić, Aleksandar Hemon și Nedžad Ibrišimović.


Bosnia and Herzegovina-Romania Bosnia and Herzegovina vs Romania: All the latest UEFA Nations League 2023 League Phase match information including stats, form, history, and


Mare parte din istoria Bosniei, agricultura s-a bazat pe ferme private mici și ineficiente; alimentele au fost prin tradiție în principal marfă de import. [26] Războiul din anii 1990 a produs o schimbare dramatică a economiei bosniace. [27] PIB-ul a scăzut cu 75% decât PIB-ul avut pe timpul Iugoslaviei și distrugerea infrastructurii fizice a dus la devastarea economiei. [28] Deși mare parte din capacitatea de producție a fost recuperată, economia bosniacă se confruntă încă cu dificulăți considerabile.


Deși originari din Bosnia și Herțegovina, mulți sportivi au ales să joace pentru alte țări din cauza identificării etnice sau datorită salariilor mai mari oferite. De exemplu, Mario Stanić și Mile Mitić joacă pentru Croația și respectiv Serbia. Alți jucători celebri din Bosnia și Herțegovina, care au făcut alegeri similare sunt: Darijo Srna, Mladen Petrić, Neven Subotić, Vedran Ćorluka, Marko Marin, Zoran Savić, Vladimir Radmanović, Zlatko Junuzović, Aleksandar Nikolić, Savo Milošević și Zdravko Kuzmanović. Bosnia și Herțegovina a fost campioană mondială la volei la Jocurile Paralimpice din 2004.


[33] Alte periodice locale sunt ziarul croat Hrvatska riječ și revista bosniacă Start, și săptămânalele Slobodna Bosna (Bosnia Liberă) și BH Dani (Zilele BH). Postul internațional Al Jazeera întreține un canal de televiziune subsidiar pentru regiunea Balcanilor, Al Jazeera Balkans, cu sediul la Sarajevo. [34] În termenii libertății presei, țara este cea mai liberă din regiune, clasându-se pe locul 43 în lume la indicele libertății presei, conform organizației Reporteri Fără Frontiere. [35] Turism[modificare | modificare sursă] Conform unei estimări a Organizației Mondiale a Turismului, Bosnia și Herțegovina vor avea a treia creștere ca mărime a turismului din lume între 1995 și 2020. [36] Lonely Planet, care a alcătuit clasamentul celor mai bune orașe din lume, a clasat Sarajevo, capitala și gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1984, pe locul 43, înaintea Dubrovnikului (locul 59), Ljubljanei (locul 84), Bledului (locul 90), Belgradului (locul 113), și Zagrebului (locul 135).


Bosnia-Herțegovina cu trenul Bosnia și Herțegovina: Biletele de tren pentru Bosnia-Herțegovina sunt cel mai bine cumpărate local la stații sau prin internet de pe site-ul


Doar odată cu ocupația austro-ungară a înflorit cu adevărat pictura bosniacă. Primii artiști educați în academiile europene de artă au apărut la începutul secolului al XX-lea. Câteva exemple sunt: Gabrijel Jurkić, Petar Tiješić, Karlo Mijić, Špiro Bocarić, Petar Šain, Đoko Mazalić, Roman Petrović și Lazar Drljača. După al Doilea Război Mondial, s-au remarcat artiști ca Virgilije Nevjestić, Bekir Misirlić, Ljubo Lah, Meho Sefić, Franjo Likar, Mersad Berber, Ibrahim Ljubović, Dževad Hozo, Afan Ramić, Safet Zec, Ismar Mujezinović și Mehmed Zaimović. În 2007, s-a inaugurat la Sarajevo Ars Aevi, un muzeu de artă contemporană cu lucrări ale artiștilor renumiți din toată lumea.


Clubul de handbal Borac a câștigat patru titluri naționale în Iugoslavia, precum și Cupa Campionilor Europeni în 1976 și Cupa Federației Internaționale de Handbal în 1991. Clubul de baschet Bosna din Sarajevo a fost campion european în 1979. Echipa națională de baschet a Iugoslaviei, care a câștigat medalii la toate campionatele mondiale din 1963 până în 1990, a inclus în rândurile sale jucători bosniaci, ca Dražen Dalipagić și Mirza Delibašić. Bosnia și Herțegovina se califică în mod constant la campionatele europene de baschet.


Bosnia 4-1. Tricolorii au făcut spectacol în Giulești, dar 27 sept. 2022 — În Giulești, România s-a impus cu scorul de 4-1 în fața Bosniei și Herțegovinei. romania gol Liga Națiunilor Partida dintre România


O crimă brutală a fost transmisă în direct pe Instagram. acum 3 zile — După ce un bărbat a transmis în direct pe Instagram, în Bosnia și Herțegovina, uciderea fostei sale soții, experții avertizează


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

 • Wichita Rugby
 • Dung Đỗ bưu hoàng
  Dung Đỗ bưu hoàng
 • Ra He
  Ra He
 • Anny Choube
  Anny Choube
 • Pritam
  Pritam
bottom of page